Kuskus perłowy (mhammas) to forma makaronu otrzymywanego z pszenicy durum. Jest ceniony przez osoby aktywne fizycznie i wegetarian, ze względu na obecność wartościowego białka. Odznacza się wysoką zawartością żelaza, fosforu i wapnia. Natka pietruszki to źródło m.in. witaminy A, C, K, kwasu foliowego oraz składników mineralnych takich jak potas czy magnez. Ponadto w jego składzie znaleźć można wiele przeciwutleniaczy, a dzięki zawartości enzymów posiada właściwości przyspieszające metabolizm i usprawniające trawienie.
Składniki: Mhammas - kuskus perłowy (z pszenicy durum)
Rodzaj: Nieporcjowana
Zawartość netto: 400 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 84 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Cukry: 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal: 356 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1508 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 0,02 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,5 g
Zawartość węglowodanów: 72 g