Fasola biała drobna skrywa w sobie źródło łatwo przyswajalnego i wartościowego białka czyli głównego budulca organizmu człowieka. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B odpowiedzialnych za prawidłowy stan skory, włosów i paznokci, zawiera również potas, magnez, wapń i żelazo. Fasola jest najczęściej wykorzystywana do przygotowania zup, sałatek, przystawek.
Składniki: fasola biała drobna
Rodzaj: Fasola
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 84 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 306 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1290 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 20 g
Zawartość błonnika: 19 g
"Zawartość soli: 0,01 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,9 g"
Cukry: 3 g
Zawartość węglowodanów: 45 g