Ale Chili mielone możemy zastosować do poprawienia smaku i aromatu potraw kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej i chińskiej. Dobrze komponuje się z daniami z fasolą, warzywami strączkowymi, cebulą, kukurydzą i kalafiorem. Doskonale sprawdzi się do potraw mięsnych, opartych na drobiu i wołowinie. Stanowi składnik ostrych zup, sosów i gulaszów.
Składniki: Papryka chili. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu.
Dla diabetyków: Tak
Przeznaczenie: Stosować jako dodatek - przyprawę do dań i potraw.
Rodzaj przyprawy: Chili
Typ: Przyprawy jednorodne
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Cukry: 7,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
Wartość energetyczna kcal: 314 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1315 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 34,2 g
Zawartość soli: 2,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 16,8 g
Zawartość węglowodanów: 20,5 g