Masy krówkowe Helio powstają z najwyższej jakości składników, w oparciu o sprawdzoną, domową recepturę. Charakteryzują się doskonale słodkim smakiem krówki oraz kremową, lejącą się konsystencją – dostosowaną do domowych przepisów na ciasta i desery. Masa łatwo się rozsmarowuje, można też napełnić nią rękaw cukierniczy i udekorować desery efektownymi wzorami. Masy Helio są gotowe do użytku – nie wymagają gotowania. Nowy, modny smak.
Składniki: Cukier, woda, mleko pełne w proszku, 0,5 % sól, aromat.
Bez glutenu: Tak
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Produkt bezglutenowy: Tak
Przeznaczenie: Do samodzielnego spożycia, masa do smarowania andruktów, masa do dekoracji ciast po upieczeniu , masa do dekoracji deserów, nadzienie do ciast pieczonych i bez obróbki termicznej.
Technika utrwalenia: sterylizacja
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 279 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1179 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 5,5 g"
Zawartość błonnika: 0 g
"Zawartość soli: 0,69 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,5 g"
Cukry: 52 g
Zawartość węglowodanów: 52 g