Masy krówkowe Helio powstają z najwyższej jakości składników, w oparciu o sprawdzoną, domową recepturę. Charakteryzują się doskonale słodkim smakiem krówki oraz kremową, lejącą się konsystencją – dostosowaną do domowych przepisów na ciasta i desery. Masa łatwo się rozsmarowuje, można też napełnić nią rękaw cukierniczy i udekorować desery efektownymi wzorami. Masy Helio są gotowe do użytku – nie wymagają gotowania. Firma Helio przygotowała kolejny smak masy krówkowej, tym razem o smaku dobrze znanych i uwielbianych cukierków kukułka.
Składniki: Cukier, woda, mleko pełne w proszku, 1% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 0,5 % spirytus, aromat.
"Przeznaczenie: Do samodzielnego spożycia, masa do smarowania andrutów, masa do dekoracji ciast po upieczeniu, masa do dekoracji deserów, nadzienie do ciast pieczonych i bez obróbki termicznej."
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Technika utrwalenia: sterylizacja
Produkt bezglutenowy: Tak
Bez glutenu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 264 op. zb. (DU)
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 274 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1158 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 5,2 g"
Zawartość błonnika: 0 g
"Zawartość soli: 0,17 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,1 g"
Cukry: 51 g
Zawartość węglowodanów: 51 g