Groszek ptysiowy, czyli złociste parzone ciasto uformowane w niewielkie kuleczki bez dodatku cukrów. Są idealnym dodatkiem do zup i kremów. Chrupiąca otoczka sprawdzi się także jako dodatek do wytrawnych sałatek. Są źródłem cennego białka.
Składniki: masa jajowa pasteryzowana, mąka pszenna,olej rzepakowy, sól
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 30 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 8 g