Groszek ptysiowy, czyli złociste parzone ciasto uformowane w niewielkie kuleczki bez dodatku cukrów. Są idealnym dodatkiem do zup i kremów. Chrupiąca otoczka sprawdzi się także jako dodatek do wytrawnych sałatek. Są źródłem cennego białka.
Składniki: Masa jajowa pasteryzowana, woda, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól
Rodzaj: Paczkowany
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 104 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Wartość energetyczna kcal: 511 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2132 kJ
Wielkość porcji: 8 g
Zawartość białek: 18 g
Zawartość soli: 0,92 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 30 g
Zawartość węglowodanów: 41 g