Makrela w sosie pomidorowym
Składniki: dzwonki z makreli 40% (obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27), sos pomidorowy 60% (woda, koncentrat pomidorowy 11,4%, cukier, olej rzepakowy, sól, ocet spirytusowy, musztarda [woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina], skrobia modyfikowana kukurydziana, przyprawy {zawierają seler}, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; koncentrat papryki).
Zawartość netto: 170 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 255 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 128 kcal
Wartość energetyczna kJ: 536 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 8,1 g"
"Zawartość soli: 1,5 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 7,9 g"
"Cukry: 3,7 g"
"Zawartość węglowodanów: 5,6 g"