Gryczana soba to jeden z podstawowych składników zarówno klasycznej, jak i nowoczesnej kuchni japońskiej. Cienki, delikatny a zarazem elastyczny makaron o orzechowej nucie ma szerokie i uniwersalne zastosowanie. W rodzimej Azji podawany jest zarówno na streetfoodowych stoiskach jak i w ekskluzywnych restauracjach. Znajdzie swoje miejsce w każdej kuchni.
Składniki: mąka PSZENNA 71,5 %, mąka gryczana 15 %, woda, sól.
Typ: Pszenny
Zawartość netto: 300 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie