Makaron tradycyjny, 4 jajeczny. Wyrabiany metodą walcowania ciasta. Bogactwo smaku i tradycji.
Składniki: Mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%)= 4 jaja na 1 kg mąki. Woda, przyprawa - kurkuma.
Rodzaj: Nitki
Typ: Jajeczny
Zawartość netto: 250 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 2,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 365 kcal
Wartość energetyczna kcal: 365 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1543 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 0,09 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 3,1 g
Zawartość węglowodanów: 69 g