Bogaty w białko makaron wyrabiany w 100% z czerwonej soczewicy. Świetnie smakuje i jest źródłem witaminy B1, kwasu foliowego i składników mineralnych takich jak mangan, miedź czy żelazo. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, gulaszach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami - szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem fasoli, kiełbas czy czerwonego mięsa. Przepisy na www.bartolini.com.pl i na naszym profilu na facebooku
Składniki: mąka z soczewicy czerwonej
Typ: Smakowy
Rodzaj: Fusilli
Zawartość netto: 250 g
Technika utrwalenia: suszenie
Wysoka zawartość białka: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 63 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 2 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Witaminy i składniki mineralne
Kwas foliowy (witamina B9): 61,3 ?g/100g
Mangan: 0,47 mg/100g
Miedź: 0,43 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 0,18 mg/100g
Żelazo: 3,7 mg/100g