Mąka idealna nadaje się do pierogów i ciast kruchych, naleśników.
Frakcja materiałowa: Papier
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Krótki opis marketingowy: Mąka poznańska na pierogi i ciasta.
Rodzaj: Poznańska
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 360 dni (dzień)
Typ: 480
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 342 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1430 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 10,1 g"
"Zawartość błonnika: 2,36 g"
Zawartość soli: 0 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,31 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,2 g"
"Cukry: 2,3 g"
Zawartość węglowodanów: 74 g