Mąka migdałowa zawiera wszystkie korzystne dla zdrowia właściwości migdałów - jest niezwykle bogatym źródłem witaminy E, która ma zbawienne działanie na skórę i zapobiega starzeniu się. Mąka migdałowa zawiera dobrze przyswajalne białko roślinne. W kuchni często wykorzystywana jest do wypieku ciast, pieczywa, gofrów, czy pizzy.
Składniki: 100 % blanszowane migdały
Rodzaj: Bezglutenowa
Zawartość netto: 200 g
Wysoka zawartość białka: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 70 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Tak
Cukry: 6,9 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g
Wartość energetyczna kcal: 644 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2664 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 24 g
Zawartość soli: 0,03 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 54 g
Zawartość węglowodanów: 10 g