Maggi to najbardziej znana przyprawa w płynie w Polsce. Maggi dzięki swojej unikalnej recepturze pozwala nadać daniom piątego smaku Umami. Maggi jest idealnym towarzyszem na każdym etapie gotowania:
- w fazie przygotowania: marynowanie, przygotowywanie sosów zimnych i dipów
- w fazie gotowania: doprawianie zup, sosów, farszy
- doprawianie na talerzu: zupy, pierogi, tatary, sałatki, pasty kanapkowe
Od lat towarzyszy w Polskiej tradycyjnej kuchni, ale nadaje się też świetnie do dań kuchni współczesnej: wegeburgery, lasagne. Świetnie komponuje się również w kuchniach egzotycznych: południowoamerykańskiej, azjatyckiej i wielu innych. Spróbuj i… daj się zaskoczyć!
Przyprawa w płynie Maggi:
- podkreśla smak wielu Twoich dań
- występuje w opakowaniach: 200 g i 960 g
Składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), ocet, wyciąg z lubczyku, glukoza, ekstrakt drożdży, aromat
Typ: Przyprawy
Przeznaczenie: Przyprawa
Zawartość netto: 200 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 65 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,9 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 85 kcal
Wartość energetyczna kJ: 20 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek: 2,8 g
Zawartość soli: 22,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 2,2 g