Pieczarki wybitnie smakują w formie sosu. Sos pieczarkowy Łowicz przygotowany jest z warzyw, pieczarek oraz koncentratu pomidorowego. Doskonale nadaje się do dań mięsnych, np. do schabu lub kurczaka.
Składniki
Woda, cebula, koncentrat pomidorowy (7,4%), pieczarki (7,3%), marchew (4,5%), skrobia modyfikowana kukurydziana, przecier jabłkowy, cukier, olej rzepakowy, sól, przyprawy (w tym pieprz czarny), ekstrakty przypraw, zioła, podgrzybek suszony (0,15%), regulator kwasowości- kwas cytrynowy, glukoza, suszone warzywa, (w tym szczypior), aromaty. może zawierać seler.
Całkowity okres minimalnej trwałości (od daty produkcji): 18 mies.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Przeznaczenie: Do dań z makaronu, ryżu
Rodzaj sosu: Sos pomidorowy
Smak: Pieczarkowy
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Zawartość netto: 500 g
Alergeny
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,6 g
Zawartość soli: 0,88 g
Zawartość białek: 1,3 g
Cukry: 7 g
Zawartość węglowodanów: 9,8 g
Wartość energetyczna kJ: 248 kJ
Wartość energetyczna kcal: 59 kcal