Masło z solą – główny składnik śniadań na wsi, wprost stworzony dla Wiejskich Ziemniaczków. Ich smak przywołuje czar dzieciństwa i letnich wyjazdów do dziadków. Wspólne wspomnienia warto mnożyć, a tradycyjne chipsy dzielić między sobą.
Składniki: ziemniaki; olej słonecznikowy (34 %); sól; słodka serwatka w proszku (z mleka); aromat (zawiera produkty mleczne); cukier; maślanka w proszku; masło w proszku; śmietana w proszku; ekstrakt drożdżowy; barwnik: karoteny
Typ: Chipsy
Smak: Maślany
Zawartość netto: 130 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 32 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 1,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Wartość energetyczna kcal: 537 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2239 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek: 5,7 g
Zawartość soli: 1,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 34 g
Zawartość węglowodanów: 50 g