Liść laurowy Prymat to najlepszej jakości produkt służący przygotowaniu wybornych, idealnie skomponowanych dań. Suszony liść laurowy charakteryzuje się bardzo przyjemnym smakiem i korzenno-gorzkim zapachem. Z jednej strony to sztandarowa przyprawa potraw kuchni polskiej: bigosów, zup i gulaszy, z drugiej doskonale pasuje do dań kuchni hinduskiej.
Listki laurowe rzadko występują jako główna przyprawa potrawy. Najczęściej są składnikiem marynat do mięsa, dziczyzny, śledzi i warzyw. Służą do garnirowania gulaszu, zup i sosów. Dodawane są do zupy ziemniaczanej, farszów pate, curry i zupy rybnej. Idealną proporcją stosowania przyprawy jest 1 liść na 4 porcje. Liście można gotować w mleku dla aromatyzowania kremów i puddingu ryżowego. Słoiczki z ryżem mogą być uzupełniane listkami laurowymi w celu nadania charakterystycznego zapachu.
Składniki: Liść laurowy suszony. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Liść laurowy
Przeznaczenie: Do bigosu, do gulaszu, do sosów, do zup
Zawartość netto: 80 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 32 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak