Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego polane prawdziwą czekoladą. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego.
Frakcja materiałowa: Plastik
Krótki opis marketingowy: Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego polane prawdziwą czekoladą. brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego.
Produkt bezglutenowy: Tak
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 12 mies.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Zawartość surowca wtórnego: 100, 100 %
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,3 g"
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,6 g"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,02 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 4,9 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji: 10,4 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 467 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 84 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1956 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 352 kJ
Wielkość porcji: 18 g
"Zawartość białek: 7,2 g"
"Zawartość błonnika: 8,8 g"
"Zawartość soli: 0,09 g"
Kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5 %RWS
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 2,3 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 3,8 g"
Cukry: 27 g
Zawartość węglowodanów: 58 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 4 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 3 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): <1
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 12 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 5 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 4 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu: 4 szt.