Ryż biały jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna ryżu. Stanowi doskonałą podstawę dania głównego (z warzywami czy mięsem), dodatek do zup lub sałatek oraz bazę słodkiego deseru (jogurtem lub owocami).
Składniki: 100% ryż biały długoziarnisty. Produkt może zawierać gluten.
Dla diabetyków: Tak
Frakcja materiałowa: Papier
Kraj pochodzenia głównego składnika: Gujana, Włochy, Kambodża, Grecja, Wietnam, Pakistan, Indie
Rodzaj: Porcje w woreczkach
Typ: Biały
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 7,9 g"
Zawartość węglowodanów w porcji: 77 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 349 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 349 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1481 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1481 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 7,9 g"
Zawartość soli: 0 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 g
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,4 g"
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1 g
Cukry: 0 g
Zawartość węglowodanów: 77 g
Zawartość białek (ogólnie): 16 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 30 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu: 4 szt.