Kasza manna powstaje z najdrobniejszych zmielonych ziaren pszenicy.Zawiera dużą ilość skrobi, która sprawia, że dłużej czujemy się syci i najedzeni stąd świetnie nadaje się na pożywne śniadanie lub lekkostrawną kolację. Może też stanowić podstawę pysznych deserów oraz środek do zagęszczania zup i sosów.
Składniki: 100 % Kasza manna z pszenicy
Dla diabetyków: Tak
Rodzaj: Nieporcjowana
Typ: Manna
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,7 g"
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 15 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 348 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 70 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1477 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 295 kJ
Wielkość porcji: 20 g
"Zawartość białek: 8,7 g"
Zawartość soli: 0 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,3 g"
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0 g
Cukry: 0 g
Zawartość węglowodanów: 74 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 3 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 3 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 6 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu: 25 szt.