Fasola Jaś karłowy to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Nadaje się idealnie do potraw wegetariańskich jak również stanowi uzupełnienie tradycyjnej diety. Fasola Jaś karłowy stanowi podstawę fasolki po bretońsku ale też częsty składnik dań jednogarnkowych jak zupy i gulasze. Idealnie nadaję się do past i kotletów wegetariańskich.
Składniki: 100% Fasola Piękny Jaś karłowy
Dla diabetyków: Tak
Rodzaj: Fasola
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 13 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 6,8 g"
Zawartość węglowodanów w porcji: 26 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 295 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 206 kcal
Wartość energetyczna kJ: 10 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 866 kJ
Wielkość porcji: 70 g
Zawartość białek: 19 g
Zawartość soli: 0 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2 %RWS
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,4 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,6 g"
"Cukry: 9,7 g"
Zawartość węglowodanów: 37 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 10 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 26 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 8 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 10 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.