Fasola czerwona to bogate źródło wysokowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Stanowi doskonały składnik dań jednogarnkowych jak zupy i gulasze. Ze względu na piękny kolor i wyrazisty smak często wykorzystywana do sałatek.
Składniki: 100% Fasola czerwona
Dla diabetyków: Tak
Rodzaj: Fasola
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 16 g
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,02 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 1,5 g"
Zawartość węglowodanów w porcji: 32 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 314 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 220 kcal
Wartość energetyczna kJ: 11 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 929 kJ
Wielkość porcji: 70 g
Zawartość białek: 23 g
"Zawartość soli: 0,03 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,1 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,1 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,7 g"
"Cukry: 2,1 g"
Zawartość węglowodanów: 46 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 11 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 32 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): <1
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 12 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.