Najbardziej znane słone paluszki w Polsce. Tajemnica Legendarnego Smaku tkwi w starannie dobieranych składnikach, polskiej mące oraz od lat niezmiennej, tradycyjnej recepturze. Ponadto, proces wypiekania sprawia, iż wyróżniają się spośród innych przekąsek stosunkowo niską kalorycznością. Wyjątkowo chrupiące, rumiane, idealnie posolone Paluszki Lajkonik zdobyły zaufanie naszych konsumentów i już od kilkudziesięciu lat towarzyszą Polakom każdego dnia.
Składniki: mąka pszenna, sól, olej rzepakowy (2,6%), drożdże, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu, jęczmienny ekstrakt słodowy, substancja spulchniająca: wodorowęglan amonu. Może zawierać sezam.
Typ: Paluszki
Smak: Słony
Zawartość netto: 70 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 72 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Jęczmień i produkty jęczmienne: Tak