Najbardziej znane słone paluszki w Polsce. Tajemnica Legendarnego Smaku tkwi w starannie dobieranych składnikach, polskiej mące oraz od lat niezmiennej, tradycyjnej recepturze. Ponadto, proces wypiekania sprawia, iż wyróżniają się spośród innych przekąsek stosunkowo niską kalorycznością.
Składniki: mąka pszenna, sól, olej rzepakowy (2,6%), drożdże, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu, jęczmienny ekstrakt słodowy, substancja spulchniająca: wodorowęglan amonu. Może zawierać sezam.
Smak: Słony
Typ: Paluszki
Zawartość netto: 300 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Cukry: 2,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Wartość energetyczna kcal: 379 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1603 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 3,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4 g
Zawartość węglowodanów: 72 g