Krakowskie Talarki to pyszne, cienkie i wyjątkowo chrupiące krążki wypiekane w tradycyjny sposób na złocisty kolor. Ponieważ zawierają niewiele ciasta - są lekkie, delikatne i mało sycące.
Starannie wyselekcjonowane, naturalne składniki oraz wieloletnie doświadczenie marki Lajkonik, dają gwarancję produktu najwyższej jakości.
Składniki: mąka pszenna, olej rzepakowy (11%), sól morska, sól, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu, jęczmienny ekstrakt słodowy, drożdże. Może zawierać sezam, mleko, jaja.
Smak: Solone
Typ: Krakersy
Zawartość netto: 155 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Jęczmień i produkty jęczmienne: Tak
Cukry: 3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Wartość energetyczna kcal: 432 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1818 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli: 3,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 13 g
Zawartość węglowodanów: 66 g