Kasza orkiszowa otrzymywana jest z ziaren orkiszu – zapomnianej odmiany pszenicy, której całe ziarna podczas produkcji zostały poddane procesowi rozdrabniania. Orkisz, z którego produkowana jest kasza pochodzi z naszego własnego gospodarstwa rolnego.
Kasza orkiszowa sprzyja dobremu trawieniu i pomaga osobom mającym problemy z układem pokarmowym. To produkt polecany osobom, którym zależy na wzroście tkanki mięśniowej, ponieważ zawiera dużą ilość przyswajalnego białka.
Zapobiega powstawaniu kamieni żółciowych w organizmie, ma działanie przeciwzapalne, dodaje energii i niweluje zmęczenie.
Składniki: 100% kasza orkiszowa
Typ: Orkiszowa
Rodzaj: Nieporcjowana
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 252 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Cukry: 3,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Wartość energetyczna kcal: 339 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1431 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli: <0,01
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2,6 g
Zawartość węglowodanów: 63 g