Bulgur to turecka kasza produkowana z pszenicy durum. Jest źródłem magnezu, błonnika, białka i witamin z grupy B.
Kasza bulgur wyśmienicie smakuje w sałatce tabbouleh, a także jako dodatek do ryb.
Składniki: Bulgur z pszenicy durum
Rodzaj: Nieporcjowana
Zawartość netto: 3 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 252 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Cukry: 0,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Wartość energetyczna kcal: 330 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1395 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 0,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,5 g
Zawartość węglowodanów: 62 g