Wafle kukurydziane z dodatkiem soli morskiej, w których wykorzystano pełnoziarniste ziarna kukurydzy, a także grys kukurydziany. Oznacza to, że wafle można traktować jako dobre źródło błonnika pokarmowego. Spożywając 100 g wafli dostarczymy więcej błonnika pokarmowego niż spożywając 100 g chleba żytniego pełnoziarnistego (w walach z solą morską – 7,5 g, w chlebie – 6,1 g). Błonnik pokarmowy pozwala utrzymywać stężenie cholesterolu na właściwym poziomie. Wafle idealnie nadają się na lekko słoną przekąskę znacząco zdrowszą niż inne słone przekąski oferowane na rynku.
Składniki: Kukurydza pełnoziarnista 51%, grys kukurydziany, sól morska 0,75%
Typ: Kukurydziane
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 48 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,4 g"
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 0,4 g"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,05 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,5 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji: 3,6 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 369 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 18 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1560 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 78 kJ
Wielkość porcji: 5 g
"Zawartość białek: 8,7 g"
"Zawartość błonnika: 7,5 g"
Zawartość soli: 1 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 %RWS
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,1 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,2 g"
"Cukry: 0,4 g"
Zawartość węglowodanów: 73 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 1 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 1 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu: 21 szt.