Mąka kukurydziana 400g
Produkt otrzymywany z przerobu oczyszczonego ziarna kukurydzy. Stanowi cenne źródło składników mineralnych, m.in. potasu, fosforu, magnezu, wapnia i żelaza. Produkt może zawierać gluten. Mąka kukurydziana znajduje zastosowanie w wypieku chleba, ciast, makaronów oraz jako zagęstnik zup, sosów, deserów.
Składniki: mąka kukurydziana
Rodzaj: Nieporcjowana
Typ: Kukurydziana
Zawartość netto: 400 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 1,4 g
Ilość porcji w opakowaniu: 8 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 9 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 177 kcal
Wartość energetyczna kcal: 353 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 749 kJ
Wartość energetyczna kJ: 1497 kJ
Wielkość porcji: 50 g
Zawartość białek (ogólnie): 6 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 3,2 g
Zawartość białek: 6,4 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,7 g
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): <0,01
Zawartość soli: <0,01
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,9 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 15 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,7 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 38,2 g
Zawartość węglowodanów: 76,4 g