Kasza manna 400g. Produkt otrzymywany z przemiału oczyszczonego ziarna pszenicy. Występuje w postaci drobnych ziarenek barwy białej lub kremowej. Zawiera wiele składników mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Posiada dużą wartość odżywczą, dlatego też stanowi podstawowy produkt w żywieniu niemowląt. Jest łatwa i szybka w przyrządzaniu, można sporządzać z niej kleiki podawane cierpiącym na choroby przewodu pokarmowego, wątroby, dróg żółciowych, nerek oraz rekonwalescentom po operacjach.
Składniki: kasza manna
Typ: Manna
Rodzaj: Nieporcjowana
Zawartość netto: 400 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 180 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,1 g
Ilość porcji w opakowaniu: 16 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Wartość energetyczna kcal: 348 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 87 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1474 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 348 kJ
Wielkość porcji: 25 g
Zawartość białek: 8,7 g
Zawartość białek (ogólnie): 4 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2,2 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 0,6 g
Zawartość soli: <0,01
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): <0,01
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): <0,1
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,3 g
Zawartość węglowodanów: 74 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 4 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 19 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,03 g