Kasza bulgur -jest bardzo wdzięczną kaszą w kuchni. Jest neutralna smakowo, co daje szereg możliwości komponowania jej w przeróżnych kombinacjach smakowych – od wytrawnego, po słodki. Ponadto bulgur kojarzymy głównie z kuchnią arabską, w której wykorzystuje się szczególnie dużo aromatycznych przypraw, które dodatkowo nadają zdrowotnego charakteru daniom. Dodatkowo kasza bulgur zawiera znacząco więcej błonnika pokarmowego a także sporą ilość białka.
Składniki: Kasza bulgur
Typ: Bulgur
Rodzaj: Porcje w woreczkach
Zawartość netto: 240 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 96 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 7 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 139 kcal
Wartość energetyczna kcal: 348 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 590 kJ
Wartość energetyczna kJ: 7 %RWS
Wielkość porcji: 80 g
Zawartość białek (ogólnie): 9 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 4,5 g
Zawartość białek: 11,2 g
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,01 g
Zawartość soli: 0,03 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,14 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 11 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 27,5 g
Zawartość węglowodanów: 68,8 g