Sos grzybowy Kucharek to połączenie trzech gatunków grzybów: borowika, pieczarki i podgrzybka, które wraz z czosnkiem, cebulą i natką pietruszki tworzą aromatyczną kompozycję smakową. Wystarczy kilka minut, aby przygotować pyszny sos - idealny do uwielbianej przez nas tradycyjnej kuchni polskiej. Sos grzybowy Kucharek to gwarancja, że każdy rodzinny obiad będzie naprawdę smaczny.
Składniki: mąka pszenna, skrobie, mleko odtłuszczone w proszku ( zawiera laktozę ), sól, śmietanka w proszku ( zawiera mleko, laktozę ), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5rybonukleotydy disodowe, grzyby (3,5%): pieczarka, borowik, podgrzybek; cukier, czosnek (1,9%), olej rzepakowy, cukier palony, aromaty, cebula, natka pietruszki ( 0,35%), ekstrakty drożdżowe, pieprz biały, pieprz czarny, tymianek.
"Przeznaczenie: Sos grzybowy posiada szerokie zastosowanie w kuchni, doskonale komponuje się z daniami kuchni polskiej."
Typ: Przyprawy
Zawartość netto: 28 g
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak