Sposób przyrządzania:
Do wysokiego naczynia wlać 200 ml (niepełna szklanka) schłodzonego mleka. Zawartość torebki powoli wsypywać do mleka i miksować około 5 minut mikserem elektrycznym. Śnieżka jest gotowa do spożycia bezpośrednio po przyrządzeniu. Stanowi doskonały substytut naturalnej bitej śmietany.
Można podawać do lodów, deserów.
Składniki: cukier, preparat białkowo- tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone: palmowy, kokosowy; mleko w proszku odtłuszczone, emulgator: E472a, syrop glukozowy), skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko w proszku odtłuszczone, maltodekstryna z ziemniaków, aromat.
Przeznaczenie: Do dekoracji;Do rozpuszczenia;Do smaku;Do ubijania
Typ: Śmietanka w proszku
Zawartość netto: 60 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie