WYGLĄD POWIERZCHNI: Blok konserwy foremny, odpowiadający kształtowi użytego opakowania - o gładkich i równych powierzchniach, otoczony niewielką ilością galarety.
KONSYSTENCJA: Bloku dość ścisła, galarety - stała w temp. 15?C, a półpłynna w temp. 18?C. Związanie dobre.
WYGLĄD NA PRZEKROJU: Barwa bloku różowa do ciemnoróżowej, zaś galarety - słomkowa, klarowna. Barwa na przekroju: masy wiążącej - różowa, kawałków mięsa – różowa do ciemnoróżowej. Składniki grubo rozdrobnione wyraźnie widoczne na przekroju.
PROFIL SMAKU I ZAPACHU: Smak typowy dla konserwy sterylizowanej, wyprodukowanej z peklowanego, chudego mięsa wieprzowego. Wyczuwalna sól.
Składniki: mięso wieprzowe 83% (w tym mięso wieprzowe z szynki 79%), woda, sól, skrobia modyfikowana, stabilizatory: E451, E452, pieprz, przeciwutleniacz: E301, substancja konserwująca: E250. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę oraz ich produkty pochodne.
Masa netto sztuki (po odcieku): 300 g
Zawartość netto: 300 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Wartość energetyczna kcal: 115 kcal
Wartość energetyczna kJ: 484 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 17 g
Zawartość soli: 1,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4,8 g
Zawartość węglowodanów: 1 g
Inne informacje
Zawiera fosforany: Tak
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Tak