WYGLĄD ZEWNĘTRZNY BLOKU
Powierzchnia: blok mięsa otoczony galaretą, dopuszczalna nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu
Barwa:
• bloku – różowa do ciemnoróżowej, dopuszczalne nieznaczne poszarzenie części powierzchni pod wieczkiem i denkiem
• wytopionego tłuszczu – biała do kremowej
• galarety – słomkowożółta do złocistobursztynowej
WYGLĄD BLOKU NA PRZEKROJU:
Barwa:
• mięsa – różowa do ciemnoróżowej
• tłuszczu – biała z odcieniem kremowym
Układ składników: na przekroju widoczne duże kawałki mięsa wieprzowego (golonki) związane masą wiążącą. Dopuszczalne ścięgna oraz tłuszcz charakterystyczne dla golonki
KONSYSTENCJA:
• bloku – dość ścisła (w warunkach chłodniczych)
• galarety – w temperaturze powyżej 15 0C półpłynna lub płynna
Składniki: Golonka wieprzowa -58%, mięso wieprzowe-31% woda, sól , stabilizatory:difosforany; pieprz biały, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu
Masa netto sztuki (po odcieku): 210 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 75 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Tak
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie