mak i zapach ziela angielskiego przypomina kombinację cynamonu, goździków, gałki muszkatołowej oraz pieprzu. Ziele angielskie stosowane jest przede wszystkim do przyprawiania dań mięsnych, ryb, dziczyzny, marynat oraz przetworów.
Składniki: Ziele angielskie całe
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Ziele angielskie
Przeznaczenie: Uniwersalna
Zawartość netto: 50 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 160 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak