Tymianek charakteryzuje się miłym, korzennym smakiem, idealnie harmonizującym z potrawami śródziemnomorskimi. W postaci suszonej powinien być wcześnie dodawany do potrawy, ponieważ uwalnia swój aromat dopiero w trakcie gotowania.
Składniki: Tymianek
Przeznaczenie: Idealny do mięsa, ryb, dziczyzny, drobiu, warzyw strączkowych i grzybów.
Rodzaj przyprawy: Tymianek
Typ: Przyprawy jednorodne
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 1 g