Sekrety Kuchni Tureckiej
Kebab
Mieszanka przypraw do szybkiego przygotowania
Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Wieloletnie doświadczenie pozwala nam wyselekcjonować tylko najlepszej jakości składniki, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. 100% naturalny smak ziół i przypraw KOTÁNYI - bez dodatku wzmacniaczy smaku i barwników - aby w pełni cieszyć się wyjątkowością przygotowanych potraw.
Z oryginalną Przyprawą do Doner Kebab KOTÁNYI przygotujecie Państwo prawdziwy specjał kuchni międzynarodowej! Odpowiednio dobrane zioła i przyprawy sprawią, że mięso stanie się wyjątkowo smaczne i aromatyczne. Zastosowanie: Wspaniale pasuje do cielęciny, wołowiny czy jagnięciny.
Składniki: Cebula, papryka, czosnek, sól jodowana (sól, jodek potasu), oregano, kmin rzymski, pieprz, rozmaryn, ziele angielskie, kozieradka.
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Do kuchni tureckiej
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 210 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Cukry: 25 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Wartość energetyczna kcal: 272 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1141 kJ
Wielkość porcji: 20 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli: 16 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4,9 g
Zawartość węglowodanów: 37 g