Ta wspaniała arabska mieszanka przypraw ma wiele nazw: Zaatar, Zahtar, Zaatar oraz Satar. Niezależnie od pisowni smakuje wybornie. Łagodny i aromatyczny orzechowy smak, nadaje mieszance wszechstronne zastosowanie w kuchni orientalnej.
Składniki: Sezam, tymianek, sól jodowana (sól, jodek potasu), sumak.
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Zatar jest tradycyjnie mieszany z odrobiną oliwy z oliwek i rozprowadzany na chlebie pita przed pieczeniem. Może być również dodany do dipu z kwaśną śmietaną lub do dipu serowego i oliwą z oliwek. Zatar jest również idealny do mięs, warzyw, dań z ryżu i sałatek
Zawartość netto: 14 g
Produkt naturalny: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 210 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać