Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Garam masala to mieszanka przypraw pochodząca z północnych Indii, której nazwę tłumaczy się jako pikantna przyprawa. Dzięki niej danie staje się mocno aromatyczne, lekko ostre i rozgrzewające. Najlepiej dodać ją pod koniec gotowania, aby zatrzymać w potrawie jak najwięcej aromatu.//Zastosowanie: Doskonała do dań kuchni hinduskiej i orientalnej, mięs, ryb i warzyw.
Składniki: Kmin rzymski (kumin), kolendra, pieprz, cynamon, goździki, kwiat muszkatołowy (macis), kardamon, gałka muszkatołowa, liść laurowy.
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Kuchnia indyjska
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 210 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Cukry: 25 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Wartość energetyczna kcal: 400 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1670 kJ
Wielkość porcji: 20 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 18 g
Zawartość węglowodanów: 39 g