Nitki chili nadają daniom przyjemnie pikantny smak i są używane przede wszystkim do prezentacji żywności.
Zastosowanie:
Nitki chili to idealny dodatek do wszystkich potraw o lekko pikantnym smaku. Jeśli jednak mają być zjedzone, dodaj je wcześnie do dania. W ten sposób są w stanie wchłonąć trochę płynu.
Składniki: Chili nitki, suszone
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Chili
Przeznaczenie: Nitki chili to idealny dodatek do wszystkich potraw o lekko pikantnym smaku
Kraj pochodzenia głównego składnika: Chiny
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 231 op. zb. (DU)
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 1080 dni (dzień)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g