Agar-agar to bezsmakowa i bezwonna substancja żelująca otrzymywana z alg. Stanowi ona doskonały substytut wszelkich żelatyn pochodzenia zwierzęcego.
Składniki: Maltodekstryna, substancja zagęszczająca: agar-agar.
Typ: Mieszanka przyprawowa
Przeznaczenie: Zagęszczanie
Zawartość netto: 210 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 231 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Cukry: 13 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal: 378 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1589 kJ
Wielkość porcji: 10 g
Zawartość białek: 8,5 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,4 g
Zawartość węglowodanów: 83 g