WYGLĄD POWIERZCHNI: Konserwa wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego oraz przypraw. Blok o gładkiej i równej powierzchni otoczony galaretą, dopuszczalna nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu. Barwa bloku różowa do ciemnoróżowej, dopuszczalne nieznaczne poszarzenie części powierzchni bloku pod wieczkiem i denkiem. Barwa wytopionego tłuszczu biała, galarety słomkowa, dopuszczalne zmętnienie.
WYGLĄD NA PRZEKROJU: Składniki średnio i drobno rozdrobnione wyraźnie widoczne na przekroju. Barwa mięsa różowa do ciemnoróżowej, masy wiążącej różowo-beżowa.
KONSYSTENCJA: bloku ścisła, galarety stała w temp. +15?C, a półpłynna w temp. +18?C.
PROFIL SMAKU I ZAPACHU: właściwy dla konserwy sterylizowanej z mięsa wieprzowego peklowanego. Smak łagodny niezbyt słony.
Składniki: mięso wieprzowe (93%), sól, stabilizatory: trifosforany, polifosforany; pieprz, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: soję, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
Wartość energetyczna kcal: 291 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1203 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 14 g
Zawartość soli: 2,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 26 g
Zawartość węglowodanów: 0,2 g
Inne informacje
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Tak