Bulion cielęcy to nieco bardziej wyrafinowana i odświętna wersja dobrze znanego rosołu z kury. Gotowanie wywaru z cielęciny to pracochłonny zabieg. Jeśli nie masz na niego czasu, a chcesz uzyskać łagodny smak i aromat, dodaj do zupy kostkę Bulion cielęcy Knorr.
Składniki: sól, tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; skrobia, aromaty, cukier, tłuszcz kurzy (2,5%), cebula, kurkuma, marchew (2,09%), natka pietruszki (0,6%), lubczyk, kwas: kwas cytrynowy; nasiona SELERA, ekstrakt mięsa kurzego (0,1%), syrop karmelowy, maltodekstryna, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu.
Pojemność: 3 l (dm?)
Masa netto sztuki (po odcieku): 60 g
Zawartość netto: 60 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 392 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie