Kurki początkowo były przysmakiem goszczącym wyłącznie na stołach arystokracji. Z czasem zaczęły być stosowane w kuchni powszechnie i obecnie są jednymi z najchętniej jadanych grzybów w Polsce. Dotychczas smakiem kurek można było delektować się tylko w sezonie letnim. Teraz jest to możliwe przez cały rok. Aromatyczna zupa kurkowa przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom leśnych grzybów.
Składniki: makaron (33,3%) (mąka PSZENNA semolina, sól), syrop glukozowy, sól jodowana, ekstrakt drożdzowy, aromaty ( w tym MLEKO), skrobia, kurki (3%), tłuszcz palmowy, cukier, por (1,6%), sól, marchew (0,8%), białka MLEKA, tymianek, kurkuma. Może zawierać inne zboża zawierajace gluten, seler, jaja, gorczycę i soję.
Zawartość netto: 13 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 161 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,3 g"
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): <0,5"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 1,7 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 1,1 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji: 8,2 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal: 22 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 44 kcal
Wartość energetyczna kJ: 92 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 184 kJ
Wielkość porcji: 200 ml
"Zawartość białek: 0,7 g"
"Zawartość błonnika: <0,5"
"Zawartość soli: 0,84 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5"
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,2 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): <0,5"
"Cukry: 0,6 g"
"Zawartość węglowodanów: 4,1 g"
Wartość energetyczna kcal (energia): 2 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 3 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 28 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 3 %RWS