Kurki początkowo były przysmakiem goszczącym wyłącznie na stołach arystokracji. Z czasem zaczęły być stosowane w kuchni powszechnie i obecnie są jednymi z najchętniej jadanych grzybów w Polsce. Dotychczas smakiem kurek można było delektować się tylko w sezonie letnim. Teraz jest to możliwe przez cały rok. Aromatyczna zupa kurkowa przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom leśnych grzybów. Składniki: makaron (33,3%) (mąka PSZENNA semolina, sól), syrop glukozowy, sól jodowana, ekstrakt drożdzowy, aromaty ( w tym MLEKO), skrobia, kurki (3%), tłuszcz palmowy, cukier, por (1,6%), sól, marchew (0,8%), białka MLEKA, tymianek, kurkuma. Może zawierać inne zboża zawierajace gluten, seler, jaja, gorczycę i soję.
Zawartość netto: 13 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 161 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak