Ta mała kostka bulionowa jest świetną propozycją, gdy chcemy aby danie do którego ją dodamy miało smakowity, grzybowy posmak. Doskonale nadaje się do przyrządzenia zup i sosów. Ułatwi także przygotowanie tortu naleśnikowego z żółtym serem. Przepis podajemy na naszej stronie.
Składniki: sól, tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy ; cukier, aromaty, cebula (2,3%), borowiki (1%), syrop karmelowy, maltodekstryna, nasiona SELERA.
Typ: Kostki rosołowe
Przeznaczenie: kostka rosołowa do zup
Zawartość netto: 60 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 392 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 14 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 59 kJ
Wielkość porcji: 250 ml
Zawartość białek w porcji (ogólnie): <0,5
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,1 g
Zawartość węglowodanów w porcji: <0,5
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,5