Kostki bulionowe królują na naszych stołach od wielu lat. Jest w nich zamknięta gwarancja dobrego smaku oraz pewność odpowiednio dobranej ilości przypraw i ziół. Używając kostki Bulion na włoszczyźnie Knorr, możesz być pewien, że znajdziesz smak, którego poszukujesz.
Składniki: sól, tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; skrobia, aromaty, cukier, cebula (4,4%), marchew (1,5%, czosnek (1,3%), natka pietruszki (1,3%), koncentrat pomidorowy, nasiona SELERA, czerwona papryka, syrop karmelowy, aromaty ( w tym SELER), maltodekstryna, por, kurkuma, pieprz, ekstrakt drożdżowy, korzeń pietruszki.
Typ: Kostki rosołowe
Rodzaj przyprawy: Warzywna
Przeznaczenie: bulion do zup
Zawartość netto: 60 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 392 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,5 g"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,1 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,5 g"
Zawartość węglowodanów w porcji: 1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal: 7 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 16 kcal
Wartość energetyczna kJ: 25 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 68 kJ
Wielkość porcji: 250 ml
"Zawartość białek: 0,5 g"
"Zawartość soli: 0,85 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,5 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,9 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,2 g"
"Cukry: 0,5 g"
"Zawartość węglowodanów: 0,5 g"
Ilość porcji w opakowaniu: 12 szt.
Wartość energetyczna kcal (energia): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 1 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 35 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 5 %RWS