Kminek cały Prymat jest przyprawą, która stanowi idealne zwieńczenie wypiekanych bułek, obwarzanków i słonych paluszków. Pięknie wygląda, roztacza charakterystyczny, przyjemny aromat, a także nadaje intensywnego smaku przygotowanym wypiekom. Dodatek kminku ma zbawienne działanie podczas spożywania tłustych i ciężkostrawnych potraw. Jednym słowem jest to przyprawa niezbędna w każdej kuchni.
Kminek jest bardzo popularną przyprawą w kuchni środkowoeuropejskiej oraz żydowskiej. Doskonale pasuje do twarogu i żółtego sera, a także do zup. W Alzacji miejscowy „ser z Munster tradycyjnie jest serwowany z kminkiem na małych talerzykach. W innych regionach Francji owoce kminku są stosowane jako przyprawa do „pain d épices. Używany do aromatyzowania likieru kummel. Kminek dodawany jest do potraw ciężkostrawnych i tłustych, szczególnie do dań z fasoli, kapusty gotowanej, kiszonej lub surowej. Stanowi dodatek do wypieków, takich jak bułki, chleby i paluszki. Kminkiem przyprawia się również marynaty, wieprzowinę, b...
Składniki: Kminek. W związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, sezamu,łubinu, soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Kminek
Przeznaczenie: Do sałatek; Do sera;Do wieprzowiny;Do drobiu;Do kapusty
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 380 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak