Sól kamienna spożywcza niejodowana najlepsza do przetworów , posiada właściwości konserwujące. Sól kuchenna z Kłodawy pochodzi z ekologicznie czystego okresu cechsztyńskiego. Sól ta powstała ok. 250 mln lat temu z odparowania wód morskich. Sól kłodawska zapewni potrawom niepowtarzalny smak.
Składniki: NaCl (chlorek sodu) -97,0% min
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Sól
Przeznaczenie: Uniwersalna
Zawartość netto: 3 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 270 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 97 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość soli: 97 g