Sos sojowy Kikkoman jest znany i używany od wieków w Japonii jako dodatek do potraw.
Składniki: woda, ziarno soi, pszenica, sól
Typ: Płynny
Pojemność: 1 l (dm?)
Rodzaj sosu: Łagodny
Przeznaczenie: Do mięs;Do pieczeni;Do potraw azjatyckich;Do potraw smażonych;Do ryb;Inne
Zawartość netto: 1,17 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 57 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,6 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 77 kcal
Wartość energetyczna kJ: 325 kJ
Wielkość porcji: 10 ml
Zawartość białek: 10 g
Zawartość soli: 16,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 3,2 g